Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Alles over traden

Alles over traden en beleggen, speciaal voor beginners. De meest uitgebreide informatie.

Wat is een cfd?

Beleggen in cfd’s komt vaak voor bij beleggers en investeerders. Dat komt omdat cfd’s vele voordelen bieden ten aanzien van gewone aandelenhandel of het kopen van opties. Wil jij beginnen met cfd trading? Dan is het een goed moment om te begrijpen wat cfd’s precies zijn. In dit artikel leggen we je alles uit over cfd’s, vertellen we je welke risico’s en nadelen de cfd handel kent en helpen we je om te bepalen of jij geschikt zou zijn als cfd trader. Zo leer jij cfd’s kennen en kun je bepalen of jij aan de slag wil met de handel in cfd’s.

Wat is een cfd?

Een cfd (contract for difference) is een beleggingsproduct dat gebruikt kan worden om te speculeren op koerswijzigingen. Het is een derivaat, wat betekent dat je het het onderliggend product niet in handen zult krijgen. Een cfd biedt de optie om zowel op stijgende koersen (long) als dalende koersen (short) in te gaan. Daarmee kun je ook speculeren op dalende prijzen van bijvoorbeeld aandelen, valuta, olie, grondstoffen, crypto, indices of voeding. Een cfd kan afgesloten worden tegen een hefboom. De hefboom maakt het mogelijk om een veelvoud van je oorspronkelijke inle te gebruiken. Dit maakt het mogelijk om ook met weinig geld te speculeren en toch forse winsten te maken. Anderzijds kun je ook hard verlies lijden als de leverage de verkeerde kant op uitvalt. Een cfd sluit je altijd af bij een erkende bank of broker.

Ben jij een cfd trader?

Beleggen in cfd vereist andere skills dan het aan- en verkopen van aandelen of valuta. Beslis met de volgende karaktereigenschappen of jij geschikt bent voor het traden in cfd s. De cfd belegger moet goed tegen stress kunnen, want de koersen wisselen voortdurend en een koers die op het ene moment nog stijgt kan een moment later dalen, of andersom. Je moet als cfd trader je emoties goed reguleren en niet zomaar op gevoel handelen. Daarmee kun je geld verspillen en te snel cfd’s van de hand doen die later winstgevend zouden kunnen zijn. Je moet als cfd trader goed kunnen analyseren, om te bepalen wat een koers mogelijk gaat doen. Als jij deze skills beheerst is de kans groter dat je succesvol gaat zijn op de cfd trading markt.

Misvattingen over cfd trading

Helaas gaat er ook veel onjuiste informatie rond over cfd trading. Graag zetten we de grootste misvattingen voor je op een rijtje zodat je ongehinderd verder kunt met je te verdiepen in de cfd handel. Cfd handel is geen vorm van gokken, want je zet niet zomaar je vermogen in en wordt geadviseerd onderzoek te doen en analyses na te lezen. Trading in cfd kan er niet voor zorgen dat je meer geld dan je inleg kwijtspeelt. Sedert het jaar 2018 zijn er door de ESMA nieuwe regels opgesteld die dat bepalen. Risico van een negatief bedrag is voor de broker en niet langer voor de belegger. Contracts for difference zijn geen vorm van fraude of manier om je op te lichten, maar erkende beleggingsproducten die je enkel en alleen bij een goedgekeurde broker aan kunt gaan. Verdiep je snel verder in cfd’s om te zien dat het veilige producten zijn.

Slotsom

Dit artikel gaf uitgebreid antwoord op de vraag ‘wat zijn cfd’s?’ en rekende ook nog eens af met veel gehoorde vooroordelen. Tevens hebben we eerlijk beschreven welke profiel een cfd trader dient te hebben om succesvol te kunnen handelen. Hopelijk vind jij het nog steeds waardevol en interessant om je verder te verdiepen in cfd trading. In dat geval raden we je aan om er sowieso meer over te lezen, bijvoorbeeld over de risico’s, een stoploss en de onderliggende producten waarop je een cfd kunt afsluiten. Als je al wil beginnen met cfd trading, raden we je aan een demo-account te openen. In dit account kun je lekker oefenen met cfd trading en zien hoe je trades uitpakken, alvorens met je eigen geld aan de slag te gaan met contracts for difference.

Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :
Commenter cet article